Quality and Safety

//Quality and Safety
Quality and Safety 2019-05-10T09:03:04+02:00

Grip op voedselveiligheid en kwaliteit

Unicorn Grain Specialties levert graanproducten die voldoen aan de strengste kwaliteits- en voedselveiligheidseisen. Dit is verankerd in een aantal gecertificeerde kwaliteitssystemen. We zijn gecertificeerd voor FSSC 22000 en GMP+.

FSSC 22000

De FSSC 22000 standaard is een compleet certificatieschema voor voedselveiligheid management systemen. FSSC 22000 maakt gebruik van internationale, onafhankelijke ISO-normen met aanvullende vereisten. De normen worden ontwikkeld en onderhouden door voedselveiligheid experts uit diverse branches en van over de hele wereld. De FSSC 22000 standaard wordt wereldwijd geaccepteerd en is goedgekeurd door de Global Food Safety Initiative (GFSI) waardoor dit de eerste wereldwijde standaard voor de voedingsmiddelenindustrie is.

Dit Food Safety Management System garandeert dat alles wat van belang is voor voedselveiligheid goed geregeld en aantoonbaar is. Zoals eisen ten aanzien van leveranciers, grondstoffen, productieproces, transport én de kwalificaties van medewerkers. FSSC 22000 omvat ook de in Europa verplichte HACCP (Hazard Analysis of Critical Control Points) eisen. Verder zijn alle relevante processen op het gebied van o.a. directiebeoordeling, productontwikkeling, kwaliteitscontrole en klanttevredenheid vastgelegd in procedures en werkinstructies.

GMP+

Met GMP+ (GMP = Good Manufacturing Practice, Certificatieschema diervoedersector) garandeert Unicorn de kwaliteit en voedselveiligheid van producten die toepassing vinden in diervoeders. FSMS: 20286.

Onafhankelijke controle

Voor alle afdelingen en vestigingen wordt gecontroleerd of de processen, procedures en werkafspraken voldoen aan de gestelde kwaliteits- en voedselveiligheidseisen. Dit gebeurt via onafhankelijke audits door Lloyd’s Register. Opmerkingen en verbeterpunten – zowel van Lloyd’s, van klanten als op basis van interne audits – worden systematisch verwerkt in het integrale kwaliteitsbeleid.

Kwaliteit en Veiligheid

Good Manufacturing Practice (GMP+)
FSSC 22000 Certificate
Kosher certificate
SKAL BIO certificaat
Halal certificate