Presco Food range

//Presco Food range
Presco Food range 2019-01-10T14:45:09+02:00

Unicorn Grain Specialties is een specialist in natuurlijke ontsloten granen. Begin jaren ’90 waren wij de eerste die op industrieel niveau geëxpandeerde granen aanbood door middel van ‘pressure cooking’.

Sindsdien heeft Unicorn Grain Specialties een ongekende kennis over dit proces opgebouwd en profiteert wereldwijd een zeer gevarieerd aantal graan verwerkende voedselfabrikanten, eco-biologische, biologische en conventionele levensmiddelenmarkten van ons Presco Food-programma. Verantwoorde voeding, gemak en gezondheid zijn hierbij bepalend en maatgevend.
De opgebouwde verschillende texturen van verschillende expansies bieden juist in deze kritische tijden optimale marktkansen. Consumenten bekijken terecht nauwkeurig het ingrediënten-/voedingswaarde-etiket. Men kiest voor producten met natuurlijke en gezonde ingrediënten, bij voorkeur zonder kunstmatige toevoegingen en (toch) met een optimale smaakbeleving. En dat alles het liefst zo vers mogelijk en -vanzelfsprekend- constant in kwaliteit.

Het Presco Food-productportfolio voldoet volledig aan deze hoge verwachtingen. Met Presco Food onderscheidt Unicorn Grain Specialties zich bovendien al jaren internationaal door de zeer hoge uniformiteit van de door ons geleverde geëxpandeerde granen. Deze constante kwaliteit levert onze klanten geen onverwachte kwaliteitsspreidingen op. Wij waren de eerste en zijn ook hierin de beste gebleven.

De uiteenlopende toepassingen van Presco Food vinden hun weg in maaltijdcomponenten, ontbijtgranen, graanrepen en in bakkerij in de breedste zin van het woord. Niet alleen vanwege de onderscheidende texturele eigenschappen, maar ook vanwege de vaak zachte touch en feel, de decoratieve look en de relatief ongecompliceerde verwerking ervan.

Door de 100% natuurlijke Presco Food-behandeling blijven de oorspronkelijke voedingswaarden optimaal gehandhaafd.

Via het unieke Presco Food-proces van het ontsluiten van het zetmeel in de granen wordt het voedsel lichter verteerbaar en worden de rijkelijk aanwezige voedingsstoffen als vitamines, vezels en mineralen versneld opgenomen in het lichaam. Energie-repen profiteren extra van deze eigenschap.

Hoewel de producten verwerkt worden in een omgeving waar ook met gluten houdende producten verwerkt worden, kunnen we indien gewenst ook gluten-arme Presco Food-varianten (<200 ppm.) leveren. Deze worden verwerkt in stofvrije ruimtes en kunnen bijdragen aan een zo glutenvrij mogelijk dieet.

Unicorn Grain Specialties is een partner die meedenkt en meedoet. Vanwege onze omvang, en onze uitgebreide ervaring met het pof-proces, leveren wij het meest uitgebreide assortiment gepofte granen met diverse stortgewichten, waaronder ook vele biologische varianten.

Trends

Unicorn Grain Specialties speelt binnen de Presco Food-range in op de voedseltrends van morgen. Gezond, vers, veilig, natuurlijk en overal verkrijgbaar voedsel in een rijke diversiteit zijn enkele voorbeelden. Dit sluit onder meer naadloos aan op de groeiende vraag naar onze toepassingen met authentieke oergranen als spelt, quinoa, Kamut Khorasan tarwe, einkorn, emmer, durumtarwe en vele andere soorten. We lopen voorop in de consumententrends.

Presco Food range folder

Download

Presco Food range