Brood 2019-01-10T12:51:30+02:00
BiTex Tenderness FineBakery Brood

BITEX FUNCTIONELE BLOEMPRODUCTEN VOOR BROOD

De manier waarop brood in de verschillende delen van de wereld wordt gegeten, verschilt afhankelijk van de vorm, het proces en de toepassing. Daarbij wordt het brood bereid zoals de consument het wil, van knapperig tot zacht, van ruw tot egaal.
Oudbakken brood is een bekend probleem: de textuur van het brood gaat achteruit. Door gebruik van BiTex 11501 wordt dit proces uitgesteld en blijft brood langer vers. Daardoor neemt de opbrengst van de broodproductie toe. Daarnaast verbetert de textuur van het brood: de knapperigheid, de beet en het mondgevoel.

Toepassing

De eigenschappen van het deeg en het brood kunnen door gebruik van bepaalde ingrediënten worden verbeterd. Naast de normale ingrediënten en micro-ingrediënten, zoals enzymen, emulgatoren en hydrocolloïden, kan BiTex 11501 worden gebruikt. BiTex 11501 is een functionele tarwebloem zonder toevoegingen of chemische modificaties en kan als normale tarwebloem op het label worden vermeld. Het gebruik ervan levert dus geen problemen op voor clean labelling.

Recept en procedure

Brood kan op veel manieren worden bereid, met gebruik van verschillende recepten en processen. Afhankelijk van het gebruikte recept is de aanbevolen hoeveelheid BiTex 11501 0,5% tot 2% van de totale hoeveelheid bloem. Door toepassing van BiTex 11501 kunt u de hydratatie van het deeg met 4-6% verhogen, waardoor ook de deegopbrengst hoger is.
Naast een betere deegbehandeling zijn er meer specifieke eigenschappen, zoals warm of koud binden, voedingswaarde en verbetering van de textuur en smaak. Wat de textuur betreft, verbetert BiTex 11501 bijvoorbeeld de zachtheid van brooddeeg voor toast. Bovendien werkt BiTex 11501 als giststarter, zodat het proces wordt versneld of minder gist gebruikt hoeft te worden.

Samenvatting

Voordelen van gebruik van BiTex 11501 functionele tarwebloem bij brood:

  1. Goede waterbinding, hogere deegopbrengst
  2. Verbeterde textuur en smaak
  3. Het deeg blijft langer vers en is langer verkoopbaar
  4. Kosteneffectief door hogere deegopbrengst

Food

Food labels