Beslag & Coatings

///Beslag & Coatings
Beslag & Coatings 2019-01-10T12:55:24+02:00
BiTex UniProteins Beslag

BITEX FUNCTIONAL FLOUR IN BESLAG

De vraag naar producten voor gemaksvoeding stijgt. Hiertoe behoren knapperige snacks op basis van vlees, vis, kaas, groenten en aardappels. Vanwege de toenemende verscheidenheid zijn fabrikanten van snacks en producenten van beslagmixen op zoek naar kwaliteitsingrediënten waarmee ze het binden, de viscositeit en de waterabsorptie van deze knapperige lagen (beslag) in de hand kunnen houden. Unicorn’s Texturizers bieden perfecte controle over deze parameters.

Soorten beslag

Beslag is een vloeibaar mengproduct waarin iets wordt gedoopt voordat, eventueel, een laag paneer wordt aangebracht.
Er zijn drie soorten beslag:

  1. Clear coating is verdund beslag dat na de bereiding op het substraat onzichtbaar is. Deze wordt toegepast op diepvriesproducten, zoals patat en aardappelschijfjes, ter bevordering van de knapperigheid en vaak ook als drager van specerijen en andere ingrediënten.
  2. Tempurabeslag is de buitenste laag van het eindproduct. De tempoeralaag wordt rondom het product aangebracht door middel van frituren of bakken in de oven.
  3. Adhesiebeslag creëert een bindende laag tussen het substraat en, doorgaans, een laag paneer. Dit beslag moet goed aan het substraat vasthechten en ervoor zorgen dat het paneer aan het product vast blijft zitten.

Unicorn Grain Specialties heeft BiTex Texturizers ontwikkeld die een specifieke functionaliteit aan de verschillende soorten beslag geven.

BiTex Texturizers voor beslag:

  • hechten optimaal aan het substraat;
  • beschikken over een gestandaardiseerde viscositeit;
  • vormen een homogene laag van beheersbare dikte;
  • blijven stabiel bij het snijden en behouden hun viscositeit tijdens de verwerking;
  • zijn buitengewoon resistent tegen bacteriologisch bederf;
  • stijven volledig op en worden gelijkmatig bruin tijdens het bakken of frituren;
  • hebben een knapperige beet.

Food

Food labels