Geëxtrudeerde snacks

////Geëxtrudeerde snacks
Geëxtrudeerde snacks 2019-01-10T13:10:30+02:00
Unicorn | Geëxtrudeerde snacks

Geëxtrudeerde snacks die textuur begrijpen

Geëxtrudeerde snacks worden gemaakt door koken onder hoge druk en extrusie, gevolgd door coating in plantaardige olie en smaakstoffen. Deze producten zijn is verkrijgbaar in veel verschillende vormen, kleuren en smaken en worden gemaakt van verschillende grondstoffen (voornamelijk graanproducten). Maïsgries is zeer geschikt voor de productie van geëxtrudeerde snacks. Aardappelvlokken, en in sommige gevallen gemodificeerd zetmeel, worden gebruikt voor aanpassing van de textuur en om te zorgen voor de aardappelsmaak. Unicorn biedt functionele tarwe-, rijst- en maïsbloemsoorten die als alternatief kunnen worden gebruikt.

Toepassing

Standaardisatie van de grondstoffen is noodzakelijk om controle te krijgen over de poriegrootte en het mondgevoel. Het eindproduct moet in de mond oplosbaar zijn zonder plakkerig te worden. Om meer controle te krijgen over de textuur en structuur, biedt Unicorn Grain Specialties een reeks producten die zijn gebaseerd op graanmeelsoorten die op verschillende manieren hydrothermisch zijn behandeld. Een bijkomend voordeel van het gebruik van 12502 is dat hierdoor de productiecapaciteit wordt verhoogd.

Samenvatting

BiTex 12501 &  11402 reguleert het proces van geëxtrudeerde snacks en geeft controle over de textuur en het mondgevoel van de snack.

  • Controle over de textuur van snacks: licht krokant zonder plakkerigheid
  • Toename van de productiecapaciteit
  • Economische voordelen als vervanging van gemodificeerd aardappelzetmeel en aardappelvlokken
  • Clean label, geen e-nummers, 100% natuurlijke producten, geen genetisch gemodificeerde grondstoffen

Food

Food labels