Visie

Visie 2019-01-10T11:44:36+02:00
Unicorn | Visie

Unicorn, jong en ervaren werkt samen in de keten door gezonde ingrediënten te creëren voor verschillende toepassingen. We voeden hiermee meer dan 150 miljoen individuen wereldwijd. Hiermee draagt Unicorn bij om duurzame en gezonde voeding te produceren. Wij werken al meer dan 100 jaar met passie aan het creëren van een gezonde en betere voedselbeleving. We omarmen de functionele eigenschappen die granen, zaden en peulvruchten ons bieden. We zijn dé specialist in het verwerken van deze natuurlijke grondstoffen tot veelzijdige toepassingen.

Met uw team in combinatie met Unicorn’s ruime ervaring aan grondstof, proces- en applicatiekennis ontwikkelen wij met u marktproducten die trendsettend, puur natuur en van een uitstekende kwaliteit zijn.

Vanuit expertise en co-creatie leveren wij specialiteiten voor een duurzame en gezonde voedselbeleving.

We kunnen trots zijn op onze in tientallen jaren zorgvuldig opgebouwde productkennis. Daarbij werken we samen met gerenommeerde universiteiten, onderzoeksinstellingen en bedrijven in binnen- en buitenland. Dat onderzoek is zowel proces-, product- als toepassingsgericht. Desgewenst voeren onze specialisten met ons innovatieteam voor u proeven, testen en onderzoek uit, eventueel ook bij u op locatie.

Tevens zijn wij continu op zoek naar vernieuwingen, naar nieuwe producten, naar nieuwe toepassingen. Zo herkende en verkende wij de toepassingsmogelijkheden van zeer voedingsrijke producten al vóórdat ze een hype werden (denk aan quinoa, spelt, durum,  Kamut, gerst en einkorn). We zagen de kansen om ze te verwerken in nieuwe concepten. Dat doen we bij voorkeur ook in een open, vertrouwelijke samenwerking met onze klanten en met andere kennisinstituten. Deze co-creatie levert een continue stroom aan innovatieve en excellente producten, service en know-how op en bereiden ons en u voor op de trends van morgen. Onze passie ligt in het creëren van een gezonde en betere voedselbeleving.

Bij Unicorn Grain Specialties gebruiken wij de kracht van de natuur voor de meest gezonde voedselbeleving voor onze klanten.

Meer consumenten dan ooit willen weten wat het effect van ingrediënten is op hun gezondheid en op het milieu. Ze maken bewuste keuzes. De vraag neemt toe naar duurzame, natuurlijke en eerlijke producten – gemaakt met respect voor mens, dier en milieu. De manier wij produceren, komt tegemoet aan al die mensen en hun terechte wensen.

Wij werken bijvoorbeeld met uitsluitend natuurlijke grondstoffen. Verder zijn onze productieprocessen zo ingericht dat ze de natuur zo min mogelijk belasten. Wij produceren eerlijke grondstoffen voor clean labels. Op deze manier spelen wij een duurzame rol in onze veranderende voedselketen.

Video’s