Understanding Texture & Enhancing Nutrition

/Understanding Texture & Enhancing Nutrition
Understanding Texture & Enhancing Nutrition 2017-11-21T13:33:26+02:00
Understanding Texture & Enhance Nutrition

Gaat het om functionele toepassingen van granen, zaden en peulvruchten dan is Unicorn op veel terreinen een specialist. Op 2 gebieden zijn we –al zeggen we het zelf- experts: textuur en voedingswaarde. Dit leidt internationaal tot succesrijke natuurlijke ingrediënten voor de food, petfood en feed-markt.

Understanding Texture

Wij hebben een taal ontwikkeld die bestaat uit termen die exact het effect van textuur op de voedselbeleving omschrijven. Met behulp van deze textuurtaal begrijpt u direct wat een bestaand of nieuw product doet en ziet u direct de toegevoegde waarde. Textuur begrijpen betekent in textuur denken en praten.

Kraakhelder over textuur

Onze textuurkennis, onze unieke textuurtaal en onze kennis van consumentenvoorkeuren maken Unicorn Grain Specialties tot een perfecte partner voor uw productontwikkelaars. We zijn een partner die begrijpt wat de consument aanspreekt. Een partner die al in het allereerste stadium met u meedenkt. Een partner in concept- en productontwikkeling.

Wij geloven dat je nieuwe producten alleen succesvol in de markt kunt zetten als je verstand hebt van textuur. Als je precies begrijpt welk effect je product heeft op de voedselbeleving van de consument. Als je dat textuureffect kunt omschrijven en erover kunt communiceren. En als je al die elementen kunt vertalen in verbeterde of gloednieuwe producten.
Kunt u dat? Samen met Unicorn Grain Specialties zeker!

Wat maakt Unicorn Grain Specialties tot dé textuurspecialist?

Wij zijn uw expert in textuur. Unicorn Grain Specialties investeert veel tijd, energie en geld in onderzoek naar textuur. Dat is een aanpak waarmee we voorop lopen. Wij beschikken over wetenschappelijk opgebouwde textuurkennis. We hebben een taal ontwikkeld om verschillende texturen te omschrijven. En we hebben wetenschappelijk onderzocht welke producten de consument prefereert.
Het resultaat is dat Unicorn Grain Specialties is in staat om samen met u bestaande producttexturen te optimaliseren en nieuwe concepten te ontwikkelen. Daarmee verleidt en verrast u de consument. Daarmee heeft u goud in handen.

Een kraakheldere, unieke textuurtaal voor zoute snacks

Wij geloven dat het vaststellen van de juiste textuur een doorslaggevende factor is in het succes van elk voedingsproduct. Daarom is het belangrijk dat je met elkaar over textuur kunt praten.
Unicorn Grain Specialties ontwikkelde een unieke textuurtaal, die verschillende texturen kraakhelder omschrijft.

Understanding Texture

Stap 1: Professioneel ‘sensory panel’

Het begon met het verzamelen van tientallen verschillende snacks uit heel Europa: stuk voor stuk producten met een sterke consumentenvoorkeur. Die producten hebben we ontleed, getest en geanalyseerd. We legden ze voor aan het professioneel ‘sensory panel’ van het Nederlandse bedrijf Essensor, een professioneel panel van twaalf deskundigen die gespecialiseerd zijn in het testen van voedingsmiddelen.

Stap 2: Wetenschappelijk verantwoorde aanpak

Het ‘sensory panel’ hield nauwkeurig bij op welke manier ze de tests uitvoerden. Zo garandeerden ze dat de tests kon worden herhaald en dus wetenschappelijk verantwoord werden uitgevoerd. Uiteindelijk kwamen zij tot twintig verschillende ‘descriptoren’ ofwel omschrijvingen van het textuurprofiel van elk individueel product.

Stap 3: Heldere taal

Unicorn Grain Specialties verwerkte de omschrijvingen tot een taal die het effect omschrijft van ingrediënten op de textuur van een product. Een unieke methode. Hiermee is het mogelijk om eenvoudig met elkaar te communiceren over texturen (zoals dat al kon over smaak). We kunnen met u meedenken en meepraten over textuur, over uw wensen, over het effect dat u wilt bereiken bij de consument.

Stap 4: Een inspirerende textuurmap

Onze unieke textuurtaal hebben we samengevat in een textuurmap: een driedimensionale kaart met zo’n twintig verschillende omschrijvingen van wat een product doet in de mond, dat verder gaat dan smaak alleen. Hoe wordt het beleefd? Is het plakkerig of juist krokant? Smelt het snel? Is het crispy en luchtig? Eet het makkelijk weg? En zo meer.

De textuurmap van Unicorn Grain Specialties is een bron van inspiratie om diepgaand met elkaar in gesprek te gaan over textuur, over kenmerken en verschillen, over wensen en ideeën. Zo komen we tot het type textuur dat u zoekt – en dat we vervolgens kunnen maken met behulp van onze ingrediënten en uw productielijnen.

Enhancing Nutrition

Unicorn heeft voor haar klanten jarenlang voedingsstudies uitgevoerd die exact het effect van de nutritionele waarde omschrijven. Met behulp van deze ervaring en kennis begrijpt u direct wat een bestaand of nieuw product doet en ziet u direct de toegevoegde waarde. Voeding begrijpen betekent in nutritioneel denken en praten.

Texture & Nutrition

Contact ons

Wilt u succesvol zijn?
Wilt u een nieuw product ontwikkelen?
Wilt u uw bestaande textuur optimaliseren?

Neem dan contact op met Unicorn Grain Specialties. Profiteer van ons maatwerk in textuur, versnel uw ontwikkelingen en bespaar mede hierdoor aanmerkelijk op uw kosten. Wij hebben de vakkennis, inzicht in marktvoorkeur en de ingrediënten in huis om uw bestaande product te optimaliseren en om succesvolle producten te ontwikkelen.